ΜΕΝΟΥ
Καλάθι
Τηλεφωνικές Παραγγελίες στο 22990 63352

Οδηγίες Χρήσεως Προϊόντων

Σύντομος οδηγός πως μπορείτε να κάνετε γρήγορα και εύκολα την παραγγελία σας.


Κάνετε κλικ επάνω στο προιόν που θέλετε να αγοράσετε η στις κατηγορίες προιόντων που θα βρείτε επάνω επάνω στην αρχική σελίδα, πατάτε καλάθι για να μπει μέσα το προιόν που θέλετε και  συνέχεια περιήγησης εφ όσον θέλετε να συνεχίσετε τις αγορές σας. Στο τέλος κάνετε κλικ αγορά.
Αριστερά στο περιβάλλον Ταμείο επιλέγετε αν θέλετε να ψωνίσετε σαν επισκέπτης η αν θέλετε να κάνετε εγγραφή στην σελίδα μας για να παίρνετε τα τελευταία νέα μας. Επιλέγετε αν θέλετε απόδειξη η τιμολόγιο. Οπου υπάρχει ο κόκκινος αστερίσκος πρέπει να συμπληρώσετε οπωσδήποτε τα στοιχεία σας. Ονοματεπώνυμο Διεύθυνση Τηλέφωνο-e-mail,
Δεξιά στους τρόπους αποστολής επιλέγετε τον τρόπο που θέλετε να πληρώσετε, πχ με αντικαταβολή επιλέγετε αντικαταβολή στους τρόπους αποστολής   και δίπλα στους τρόπους πληρωμής επίσης αντικαταβολή, το ίδιο αν θέλετε να κάνετε πληρωμή με πιστωτική-χρεωστική κάρτα. Με πιστωτική-χρεωστική κάρτα στους τρόπους αποστολής  και με με πιστωτική-χρεωστική κάρτα δίπλα στους τρόπους πληρωμής.
Κάνετε την πληρωμή σας με κάρτα, αν αυτό είναι που έχετε επιλέξει.
Κάτω κάτω επιλέγετε οπωσδήποτε ότι αποδέχεστε για τυπικούς και χρηστικούς σκοπούς τα 2 αυτά πεδία αλλοιώς δεν γίνεται να ολοκληρώσετε την παραγγελία σας: Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τους Όροι χρήσης - Προσωπικά δεδομένα και
Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τους Πολιτική Επιστροφών

Αυτό ήταν. Επιλέγετε ολοκλήρωση παραγγελίας και η παγγελία έφυγε.
Για οποιαδήποτε απορία ερωτηματικό, η κατευθείαν γρήγορη παραγγελία των προιόντων που θέλετε τηλεφωνήστε άμεσα στο τηλέφωνο του καταστήματος 22990 63352
Σας ευχαριστούμε

Διαβάστε προσεκτικά τις παρακάτω πληροφορίες για τα αιθέρια έλαια και την σωστή χρήση τους.

Γενικές πληροφορίες για τα καλλυντικά και τις πρώτες ύλες καλλυντικών


Πρώτες ύλες καλλυντικών


Τις πρώτες υλες καλλυντικών , αιθέρια έλαια κεριά και έλαια βάσης τις φέρνουμε κυρίως από Γερμανία και Αγγλία.. Υπάρχει πιστοποίηση για κάθε υλικό και διατίθεται ηλεκτρονικά για κάθε ενδιαφερόμενο.

Προσέχουμε πάντα να είναι 100 % καθαρές χωρίς χημικά πρόσθετα και χωρίς διαλύτες από εταιρείες και προμηθευτές που είναι χρόνια αξιόπιστοι σε αυτόν τον κλάδο..

Σε επαγγελματίες αρωματοθεραπευτές κάνουμε ειδικές τιμές με προπαραγγελία..


ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ


Η χρήση καλλυντικών πρέπει να γίνεται πάντοτε με προσοχή, ειδικά από χρήστες που παρουσιάζουν δερματικές ευαισθησίες. Αν έχετε αλλεργίες ή δερματικές παθήσεις συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν από τη χρήση των καλλυντικών. Πριν από τη πρώτη χρήση των καλλυντικών απλώστε μία πολύ μικρή ποσότητα σε ένα σημείο του χεριού σας και αφήστε το να απορροφηθεί. Εάν την επόμενη ημέρα παρατηρήσετε κοκκινίλα φαγούρα κτλ. μην χρησιμοποιήσετε το καλλυντικό ξανά. Μην φέρνετε τα καλλυντικά σε επαφή με τα μάτια. Αν συμβεί κάτι τέτοιο ξεπλύνετε αμέσως με άφθονο καθαρό νερό.


Αν παρατηρήσετε ότι το καλλυντικό δεν είναι σωστά σφραγισμένο κατά την αγορά του, επικοινωνήστε αμέσως μαζί μας για να το αντικαταστήσουμε. Αν το καλλυντικό φαίνεται για οποιοδήποτε λόγο αλλοιωμένο μην το χρησιμοποιείτε.


Αποθηκεύετε τα καλλυντικά σε σκιερό μέρος (θερμοκρασία δωματίου) μακριά από παιδιά.


Σε περίπτωση κατάποσης επικοινωνήστε άμεσα με το κέντρο δηλητηριάσεων


ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ


Τι είναι τα Αιθέρια Έλαια


Τα αιθέρια έλαια (λέγονται και πτητικά έλαια) παράγονται κυρίως από τα αρωματικά φυτά. Είναι μείγματα από ουσίες που εξατμίζονται πολύ εύκολα.


Τα αιθέρια έλαια παίρνονται από την απόσταξη των διαφόρων μερών των φυτών.


Από χημική άποψη μπορεί να ανήκουν σε διαφορετικές κατηγορίες ενώσεων, όπως αλκοόλες, αιθέ­ρες, αλδεύδες, κετόνες, φαινόλες και εστέ­ρες.


Οι ουσίες αυτές, με τη χαρακτηριστική τους μυρωδιά, δίνουν στα διάφορα φυτά συγκεκριμένες φαρμακευτικές και άλλες ιδιότητες.


Θα λέγαμε σε όλους τους φίλους που χρησιμοποιούν αιθέρια έλαια να τα παίρνουν υπ όψιν τους ως φάρμακα.


ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ


Τι πρέπει να προσέχουμε:


Τα αιθέρια έλαια δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται χωρίς την συμβουλή επαγγελματία Ολιστικού Ιατρού Αρωματοθεραπευτή


– Τα αιθέρια έλαια πρέπει να χρησιμοποιούνται διαλυμένα σε κάποια βάση (π.χ. έλαιο βάσης) όταν έρχονται σε επαφή με το δέρμα. Σας συνιστούμε να μην χρησιμοποιείτε αδιάλυτα αιθέρια έλαια πάνω στην επιδερμίδα.


– Κάποια αιθέρια έλαια (όπως Νεράτζι, Λεμόνι Μύρο ) μπορούν να προκαλέσουν δερματική φωτοευαισθησία στις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου. Καλό θα ήταν να αποφεύγετε την έκθεση σε έντονο ήλιο τουλάχιστον για 4 ώρες μετά την αρωματοθεραπεία (μασάζ)


– Ευπαθείς» ηλικιακές ομάδες (παιδιά και άτομα άνω των 60) πρέπει να χρησιμοποιούν τα αιθέρια έλαια σε μειωμένες αναλογίες.


Να αποφεύγονται:


– Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης


– Από άτομα τα οποία πάσχουν από υπέρταση.


– Από άτομα με σοβαρές νευρικές διαταραχές.


– Πάνω σε βρέφη (παιδιά ηλικίας μέχρι ενός έτους).


– Σε άτομα άνω των 60


– Σε άτομα με κάποιο πρόβλημα ασθένειας


– Για κατάποση. Αν και τα αιθέρια έλαια μπορούν να ωφελήσουν τον οργανισμό όταν λαμβάνονται (σε συγκεκριμένες ποσότητες), συνιστούμε ανεπιφύλακτα να μην κάνετε χρήση αν δεν έχετε συμβουλευτεί πρώτα ειδικό Ολιστικό Ιατρό Αρωματοθεραπευτή


Δοσολογία για Μασάζ (ή επάλειψη)


Τα αιθέρια έλαια είναι ιδανικά για μασάζ.


Οι ευεργετικές τους ιδιότητες ανακουφίζουν και φροντίζουν το σώμα.


Ο γενικός κανόνας για τα αιθέρια έλαια όταν αυτά χρησιμοποιούνται στο μασάζ, είναι να αναμειγνύονται – σε ποσοστό που προσεγγίζει περίπου το 2% (το πολύ 3%) – σε κάποιο έλαιο βάσης της προτίμησης σας (λ.χ. αμυγδαλέλαιο τζοτζόμπα).


Ο υπολογισμός της σωστής δόσης είναι αρκετά απλός. Κάθε μπουκαλάκι των 10ml περιέχει περίπου 200 σταγόνες αιθερίου ελαιου. Κάθε σταγόνα αντιστοιχεί σε περίπου 0,05ml. Αν λοιπόν θέλετε να βρείτε πόσες σταγόνες πρέπει να χρησιμοποιήσετε σε μία δεδομένη ποσότητα ελαιου βάσης, τότε απλά εφαρμόστε τον ακόλουθο τύπο:


(Ποσότητα ελαίου βάσης επί (πολλαπλασιασμός)-Ποσοστό συμμετοχής αιθέριου ελαίου)- δια (διαίρεση) 0,05


Παράδειγμα: Θέλουμε να παρασκευάσουμε 200ml λάδι για μασαζ για ενήλικες. Υπολογίζουμε τις σταγόνες αιθέριων ελαίων που θα προσθέσουμε, ως εξής: 200 ml επί (πολλαπλασιασμός) 0,02 (2%) = 4 ml. Χρειαζόμαστε λοιπόν 4 ml αιθέριων ελαίων. Τα 4 ml αντιστοιχούν σε 4 επί (πολλαπλασιασμός) 0,05 = 80 σταγόνες.


Αν δεν έχετε μετρητή για το λάδι βάσης, ακολουθήστε τον πρακτικό κανόνα: 1 κουταλάκι του καφέ = 5ml και ένα κουτάλι της σούπας = 15ml.


Οι αναλογίες της συμμετοχής αιθέριων ελαίων στο έλαιο βάσης εξαρτάται και από την ηλικία του χρήστη. Για τους περισότερο ηλικιωμένους ισχύει ο κανόνας του 2 %.

Επίσης να αλλάζετε το ποσοστό συμμετοχής, ως εξής:


2% για χρήστες ηλικίας 12-65 ετών.


1,5% για άτομα ηλικίας 6-12 ετών.


1% για άτομα ηλικίας 4-6 ετών και χρήστες ηλικίας άνω των 65 ετών.


0,5% για άτομα ηλικίας 1-4 ετών.


0,2% για βρέφη και για γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης (μόνο μετά από άδεια γιατρού )


ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΥΗ


Ο απλός κανόνας για κεραμεικές συσκευές καύσεις (Oil Burners) είναι 1-2 σταγόνες αιθερίου ελαίου ανά 10 ml νερού..


Δοσολογία για Επίθεμα (Κομπρέσα)


Τα αιθέρια έλαια όταν χρησιμοποιούνται σε κομπρέσες είναι κατάλληλα για την αντιμετώπιση πονοκεφάλων,και παθήσεων του δέρματος.


Για να προετοιμάσετε ένα επίθεμα με αιθέρια χρειάζεται ένα μπωλ με περίπου ½ λίτρο κρύο ή ζεστό νερό. Προσθέστε στο μπωλ 4-6 σταγόνες αιθέριων ελαίων και ανακατέψτε πολύ καλά. Βουτήξτε ένα βαμβακερό πετσετάκι μέσα στο νερό, στίψτε το και εφαρμόστε το πάνω στο σημείο του σώματος που σας ενδιαφέρει.


ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΟ


Τα αιθέρια έλαια στο ζεστό μπάνιο είναι ιδανικά για τη χαλάρωση του σώματος αλλά και για αρωματοθεραπεια. Επειδή εξατμίζεται το αιθέριο έλαιο εύκολα, καλό θα ήταν να το προσθέσετε σε γεμάτη μπανιέρα και όχι όταν τρέχει το νερό…. Λογικές ποσότητες είναι οι εξής:


7-12 σταγόνες αιθέριων ελαίων για χρήστες 12-65 ετών.


4-6 σταγόνες αιθέριων ελαίων για άτομα 4-12 ετών και χρήστες άνω των 65 ετών.


2-3 σταγόνες αιθέριων ελαίων για άτομα μεταξύ 1-4 ετών και για γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης (μετά από συννενόηση με τον γιατρό )


ΓΙΑ ΠΟΔΟΛΟΥΤΡΟ


Στην περίπτωση του ποδόλουτρου, η αναλογία αιθέριων ελαίων που χρησιμοποιείται είναι συνήθως πολύ μικρή. Σαν γενικό κανόνα θα σας προτείναμε να ακολουθήσετε την αναλογία 1-2 σταγόνες ανά 1 λίτρο νερού. Μπορείτε στη λεκάνη σας να ρίξετε τα αιθέρια έλαια διαλυμένα σε ένα κουτάλι σούπας ελαίου βάσης ή και αδιάλυτα.


ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ:


Τα αιθέρια έλαια πρέπει να αποθηκεύονται σε σκουρόχρωμα μπουκάλια και ποτέ πλαστικά γιατί αν έρθουν σε επαφή με τις υπεριώδεις ακτίνες του ηλίου η με πλαστικό οξειδώνονται.


Φυλλάσονται σε σκιερό δροσερό μέρος και προσέχουμε να κλείνουμε πολύ καλά το πώμα για να μην εξατμισθεί το άρωμα…


Μακρυά από παιδιά και εστίες θερμότητα.