Logo
2299063352 2299063352
Αρχική Προσφορές Πληροφορίες Τρόποι πληρωμής Επικοινωνία

1. ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ >> ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΥΠΕΡΤΡΟΦΕΣ

Κωδικός : topinampur

ΑΓΚΙΝΑΡΑ ΤΗΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΒΙΟ 300 γρ. ΣΚΟΝΗ TOPINAMPUR

 ΑΓΚΙΝΑΡΑ ΤΗΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΒΙΟ 300 γρ. ΣΚΟΝΗ TOPINAMPUR
Τιμή : 19,90
Προσθήκη
στο καλάθι

Επιπλέον χαρακτηριστικά :

TOPINAMBUR Η ΑΓΚΙΝΑΡΑ ΤΗΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ Η ΚΑΛΟΚΑΣΙ

300 γρ   

ΣΚΟΝΗ ΜΕ 40% ΙΝΟΥΛΙΝΗ

Συστατικά:
100% σκόνη Αγκινάρας της Ιερουσαλήμ από πιστοποιημένη βιολογική καλλιέργεια. Χωρίς συνθετικά πρόσθετα, χωρίς γενετικώς τροποποιημένα συστατικά, χωρίς γλουτένη και λακτόζη.

Τι είναι η Αγκινάρα της Ιερουσαλήμ;

 Η Aγκινάρα Ιερουσαλήμ (Helianthus tuberosus) είναι ένα ποώδες πολυετές φυτό, που φτάνει σε 1,5-3 μέτρα ύψος. Έχει κίτρινα λουλούδια.  Μοιάζει με τη ρίζα τζίνσενγκ, έχει χονδροειδές σχήμα, ποικίλλει σε χρώμα από ανοιχτό καφέ έως άσπρο, κόκκινο ή μωβ.

Η επίσημη ονομασία του είναι Ηλίανθος ο κονδυλόριζος [Helianthus tuberosus]

Η Aγκινάρα Ιερουσαλήμ (Helianthus tuberosus) καλλιεργήθηκε στην Ν. Αμερική πολύ πριν την ανακάλυψη της από τον Χριστόφορο Κολόμβο από τους ντόπιους.

Η ινδική φυλή της Tupinamba έδωσε το όνομα στο φυτό.

Μετανάστες έφεραν το φυτό στην Ευρώπη το 1700, όπου το λαχανικό τότε ονομάστηκε Αχλαδιά, Αγκινάρα της Ιερουσαλήμ, η  Πατάτα από Κάστανο επειδή υπερέχει σε γλυκύτητα από την πατάτα.

Στην χώρα μας καλλιεργείται η Υπερτροφή στο νησί Ικαρία . Στο μικρό νησί των 8.423 κατοίκων αποτελεί μία από τις πέντε περιοχές του πλανήτη με τους μακροβιότερους κατοίκους.

Το Topinambur είναι εξαιρετικά χαμηλό σε θερμίδες στα 33 kcal / 100 g. Για λόγους σύγκρισης, 100 g πατάτας έχουν 77 kcal. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι η αγκινάρα της Ιερουσαλήμ αποτελείται από 80% νερό και, δεύτερον, επειδή οι υδατάνθρακες του κονδύλου (16%) δεν έχουν τη μορφή αμύλου αλλά με τη μορφή ινουλίνης ινών διατροφής. Η επεξεργασία του κονδύλου σε σκόνη αυξάνει την ποσότητα πολύτιμων ινών έως και 40%.

NATUR HEART -ΒΙΟ TOPINAMPUR
Η επεξεργασία  του ριζικού κονδύλου σε σκόνη BIO TOPINAMBUR NATURE HEART γίνεται ιδιαίτερα προσεκτικά, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται υψηλή περιεκτικότητα σε ινουλίνη 40%. Η καλλιέργεια της οικογένειας του φυτού πραγματοποιείται σύμφωνα με τις αυστηρές κατευθυντήριες οδηγίες του BIO από μια πιστοποιημένη οικογενειακή επιχείρηση, έτσι ώστε μόνο μέσω της υψηλότερης ποιότητας και της πλήρους δύναμης της ρίζας της Ιερουσαλήμ Αγκινάρας να φτάνει σε εσάς.

Η Διατροφική του αξία:

Περιέχει  βιταμίνη C, φώσφορο, Θειαμίνη, κάλιο και είναι πολύ καλή πηγή σιδήρου.

  • Συνδέεται με την καλή υγεία του εντέρου
  • Έχει φανεί ότι μειώνει τον κίνδυνο για δυσκοιλιότητα, αλλά τα διαρροϊκά επεισόδια.
  • Αυξάνει την εντερική απορρόφηση του ασβεστίου και του μαγνησίου από τον οργανισμό.
  • Μπορεί να μειώσει τη χοληστερόλη και τον κίνδυνο εμφάνισης δυσλιπιδαιμίων, καθώς συμμετέχουν στον μεταβολισμό των λιπιδίων.
  • Αυξάνει τον όγκο των κοπράνων, βελτιώνει την κινητικότητα του εντέρου και μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για εμφάνιση κάποιων μορφών καρκίνου.

Συνιστώμενη δοσολογία:
Το πρωί, ανακατεύουμε 10 γραμμάρια (περιλαμβάνεται κουτάλι δοσολογίας) σε  μούσλι, χυμούς φρούτων ή λαχανικών. Η ινουλίνη που περιέχεται στην αγκινάρα της Ιερουσαλήμ μπορεί αρχικά να οδηγήσει σε μετεωρισμό, οπότε αρχίστε με 2 g και μετά από μερικές ημέρες αυξήστε  στα 10 g.

 

© ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ 2020 | web hosting and developing by Aspx.gr